інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » Архів новин
Фактори небезпеки повеней та паводків: руйнування будинків та будівель, мостів; розмив залізничних та автомобільних шляхів; аварій на інженерних мережах; знищення посівів; жертви серед населення та загибель тварин.

Внаслідок повені, паводку починається просідання будинків та землі, виникають зсуви та обвали.

Дії у випадку загрози виникнення повені, паводка:

- Уважно слухайте інформацію про надзвичайну ситуацію та інструкції про порядок дій, не користуйтеся без потреби телефоном, щоб він був вільним для зв'язку з вами.

- Зберігайте спокій, попередьте сусідів, надайте допомогу інвалідам, дітям та людям похилого віку.

- Дізнайтеся у місцевих органах державної влади та місцевого самоврядування місце збору мешканців для евакуації та готуйтеся до неї.

- Підготуйте документи, одяг, найбільш необхідні речі ... Читати далі »
Просмотров: 820 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 20.06.2013 | Комментарии (0)

Останнім часом особливо гостро постає питання забезпечення надійного протипожежного захисту агропромислового комплексу. З метою своєчасної підготовки до охорони хліба та кормів врожаю, 29.04.2013 року рішенням комісії ТЕБ та НС Арбузинської РДА від 24.04.09. затверджено "Заходи по забезпеченню охорони врожаю та кормів від пожеж".

Дощова погода минає, настають жаркі дні. Але питання по збереженню врожаю стає ще гострішим. Тож завершуються ремонти, технологічні налагодження та регулювання "Нив" та "Донів", тракторів, комбайнів іноземного виробництва, несправність яких є головною причиною пожеж, що виникають на ланах, а вже за цим необережне поводження з вогнем та підпали. Отже всі учасники жнив - механізатори, водії, скиртувальники, працівники токів хлібоприймальних підприємств, фермери, одноосібники, орендарі повинні вивчити правила пожежної безпеки (пожежно-техн ... Читати далі »
Просмотров: 866 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 20.06.2013 | Комментарии (0)

У Миколаївській області склалась вкрай складна ситуація з загибеллю людей на воді. З початку року на водних об’єктах Миколаївщини загинуло 21 чоловік, в зрівнянні з аналогічним період 2012 року показник загибелі людей на водних об’єктах збільшився на 6 відсотків. Також в поточному році не обійшлося без прикрощів і в нашому районі, так на водному об’єкті який розташований на території Костянтинівської селищної ради загинула одна людина. Ці випадки сталися з причин грубого порушення вимог „Правил охорони життя людей на водних об`єктах України”. Варто зазначити, що більшість людей гине через купання в необладнаних водоймах, в аварійних ситуаціях на човнах та інших плавзасобах, під час переправ.

В жаркий літній день дістаєш велике задоволення від купання в прохолодній воді річки чи іншого водоймища.

А тому, відпочиваючи, треба дотримуватися заходів безпе ... Читати далі »
Просмотров: 899 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 31.05.2013 | Комментарии (0)

У сьогоднішньому стрімкому життєвому вирі все більшої популярності набуває екологічний туризм, який запрошує нас у захоплюючу мандрівку стежками непізнаного світу рідної природи, дарує цікаві зустрічі з минулим, але необхідно пам'ятати, що в основному лісові пожежі і загорання на торф'яниках виникають в основному через недбалість людей під час відпочинку, необережне поводження з вогнем при проведенні господарчих робіт, а також неконтрольоване випалювання сухої трави.
З метою запобігання виникненню загорань у лісових масивах Головне управління ДСНС України у Миколаївській області спільно з лісовими господарствами проводить відповідну агітаційно-роз’яснювальну роботу з населенням через засоби масової інформації. Це необхідно для формування у широких верствах населення думки про бережливе ставлення до лісів та недопущення порушень правил пожежної безпеки.
В даний ... Читати далі »
Просмотров: 901 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 22.05.2013 | Комментарии (0)

Ратифікована Верховною Радою України у 2006 р. Конвенція ООН проти корупції з-поміж інших ключових засад здійснення державами-учасницями політики у сфері запобігання та протидії корупції визначає забезпечення доступу громадськості до процесів протидії корупції.
За ст. 13 цієї Конвенції кожна держава-учасниця повинна вживати належних заходів для сприяння активній участі громадянського суспільства у запобіганні корупції й боротьбі з нею, та для поглиблення розуміння суспільством факту існування, причин і небезпек корупції:
- залучення населення до процесів прийняття рішень та посилення прозорості їх прийняття;
- забезпечення ефективного доступу населення до інформації та проведення заходів щодо інформування населення;
- повага, заохочення та захист свободи пошуку, отримання, опублікування та поширення інформації про корупцію. Можуть установлюватися ... Читати далі »
Просмотров: 916 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 22.05.2013 | Комментарии (0)

З початку 2013 року в житловому секторі Миколаївської області виникло 572 пожежі або 80% від загальної кількості, що на 15,7% менше, ніж у минулому році.
Ситуація яка склалась із загибеллю людей на пожежах в області протягом 2013 року характеризується, критична. За статистичними даними в області з початку року зареєстровано – 67 випадків загибелі людей.
З початку 2012 року в Арбузинському районі виникло 8 пожеж, на яких загинула 1 особа.
Необережне поводження з вогнем дуже часто призводить до виникнення пожеж, тому що в цих випадках завжди є всі передумови для виникнення та розвитку горіння: горючі речовини та матеріали, окислювач (кисень повітря) та джерело запалювання (полум'яне чи безполум’яне горіння речовин та матеріалів). Тому ненавмисні дії, які можна назвати необережністю з вогнем, приводять виникнення джерела запалювання, яке впливає на горючі м ... Читати далі »
Просмотров: 1290 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 22.05.2013 | Комментарии (0)

Шановні відвідувачі нашого сайту!
На одній з його сторінок на Ваших очах відбувається знаменна подія - одна з серій гуморесок нашого земляка Василя Юдова зустрічає свого 5-ти тисячного читача. Це найкращий матеріал на сайті, проте - не єдиний.
Ми вітаємо Автора, зичимо йому довгих літ плідної і творчої праці - письменника, поета-гумориста, художника, але й чекаємо бодай кількох сторінок чи розділів його нової, так гарно анонсованої роботи.
З повагою, автор і модератор, Влад Горний.
15.05.2013 р.

P.S. Цікава новина: на нашому сайті оселився "дух протиріччя" - вже третій день намагаюсь повідомити відвідувачів, що ось-ось ми будемо мати власних ювілярів - автора гуморесок Василя Юдова та його 5-ти тисячного поціновувача, але коментарі не відправляються ні за які умовляння. Мабуть присутній "дух" жадібний і заздрісний, як і В. Юдов, від якого теж немає ні привіту, ні "отвіту".
Влад Горний. < ... Читати далі »
Просмотров: 939 | Добавил: Vlad_Gornyj | Дата: 15.05.2013 | Комментарии (0)



26 квітня 1986 року, через 90 літ після того, як видатний француз, нобелівський лауреат Антуан Анрі Бекерель відкрив радіоактивність урану, в Україні на Чорнобильській атомній електростанції імені Леніна сталася катастрофа планетарного масштабу. Ця чорна дата, що позначає одну з найтяжчих трагедій в історії українського народу, провела у людській свідомості болісну межу, яка розділяє наше буття на до – і післячорнобильське. Ще сьогодні ми не можемо сповна оцінити чи бодай осмислити наслідки фатального вибуху. Знаємо тільки: це – назавжди.
Кажемо, що від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали 3 мільйона чоловік, серед них понад 1 мільйон дітей, і водночас розуміємо, що трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево всього українського народу.
Й на теперішній час держава зазнає величезних, непосильних для неї економічних втрат, пов’ ... Читати далі »
Просмотров: 891 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 21.04.2013 | Комментарии (0)


З настанням теплих сонячних днів люди тягнуться до води. Відпочиваючи, необхідно дотримуватись заходів безпеки, не бешкетувати біля водоймищ.
На сьогоднішній час в Україні склалась вкрай складна ситуація з травмуванням та загибеллю людей на воді. Через порушення правил поведінки на водних об’єктах за перший квартал поточного року у Державі загинуло 110 осіб.
Загалом з початку року на Миколаївщині загинуло 8 осіб. Ці випадки сталися з причин грубого порушення вимог „Правил охорони життя людей на водних об`єктах України”. Слід зазначити, що велика кількість людей гине або одержує травми в наслідок власної без турботливості.
Основною причиною такої загрозливої ситуації, як свідчить статистика, є незнання чи нехтування батьками та дітьми елементарними правилами безпеки.
Шановні батьки! Звертаємося до Вас з проханням: не залишайте дітей б ... Читати далі »
Просмотров: 983 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 21.04.2013 | Комментарии (0)

У сьогоднішньому стрімкому життєвому вирі все більшої популярності набуває екологічний туризм, який запрошує нас у захоплюючу мандрівку стежками непізнаного світу рідної природи, дарує цікаві зустрічі з минулим, але необхідно пам'ятати, що в основному лісові пожежі і загорання на торф'яниках виникають в основному через недбалість людей під час відпочинку, необережне поводження з вогнем при проведенні господарчих робіт, а також неконтрольоване випалювання сухої трави.
З метою запобігання виникненню загорань у лісових масивах Головне управління ДСНС України у Миколаївській області спільно з лісовими господарствами проводить відповідну агітаційно-роз’яснювальну роботу з населенням через засоби масової інформації. Це необхідно для формування у широких верствах населення думки про бережливе ставлення до лісів та недопущення порушень правил пожежної безпеки.
В даний ... Читати далі »
Просмотров: 890 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 21.04.2013 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »

Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0