інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » Архів новин
22 грудня в м. Києві учень 8 класу Новогригорівської школи, Ростислав Яжло отримав нагороду за зайняте перше місце у Всеукраїнському конкурсі «Урок казки» в номінації «Казкова країна» проведеного у рамках яскравого проекту «Свято дитячих мрій». В цей день відбувся галаконцерт переможців конкурсу у приміщенні палацу Президента, адже конкурс мав безліч творчих номінацій. Ростислав брав участь у конкурсі своїми неповторними казками під загальною назвою «Казки Рості». Познайомитися можна тут http://www.uaua.info/preschooler_calendar/article-23748-detskie-rasskazyi-volshebnyie-stranyi
БАТЬКІВСЬКА ПОДЯКА
Безмежно-благодатний світ дитинства. Саме ця пора людського життя дарує ті митті, які залишаються в нашій свідомості назавжди. В дитинстві ми мріємо, балакаємо з квітами, розуміємо тварин і нарешті віремо в казку. Таку добру, дитячу казку. Особливо приємно крокувати цим святом життя, коли поряд є добрий і мудрий наставник. Я, як ніхто, будучи вчителем почат ... Читати далі »
Просмотров: 1009 | Добавил: Yudov | Дата: 22.12.2012 | Комментарии (0)

Правила поведінки населення при радіаційному забрудненню місцевості

Підвищення захисних властивостей приміщень
Для того, щоб захистити свій дім, квартиру (інше приміщення) від проникнення радіоактивного пилу і СДОР, треба зарівняти усі щілини у вікнах і дверях, закрити витяжки і димоходи, поставити на дверях ущільнювачі із гуми, повсті, губчатих гумотехнічних матеріалів.
У кам'яних будівлях щілини зарівнюють шпаклівкою або штукатурним розчином, у дерев'них проконопачуються. Конструкції із дерев'яних збірних щитів склеюють двома шарами паперу. Віконні шибки рекомендується проконопачувати і, якщо треба, промазати замазкою. Розбиті шибки замінюються новими.
Віконні прорізи, особливо дерев'яних будинків, закладаються цеглою, мішками з піском або землею. Стіни першого поверху будівель обсипаються грунтом на висоту 1,8 від підлоги. Для кріплення ґ ... Читати далі »
Просмотров: 1225 | Добавил: V_Corner | Дата: 20.12.2012 | Комментарии (1)

Останнім часом помітно різке збільшення кількість виїздів служби порятунку на пожежі. Як це не сумно, проте роками склалася така ситуація, що осінньо-зимовий період особливо багатий на подібні події саме в приватному житловому секторі.
За минулий період на території Арбузинського району сталося 35 пожеж на яких загинуло 5 осіб, загальні збитки від яких склали 313 тисяч грн.
Так, 04.01.2012 року в смт. Арбузинка по вул. Садова, 46, в приватному житловому будинку сталася резонансна пожежа в наслідок якої загинуло дві особи, Врещ Віктор Лаврентійович 1939 р.н., та Врещ Зоя Петрівна 1943 р.н. Причина пожежі – порушення правил експлуатації пічного опалення.
14.01.12 року с. Любоіванівка, по вул Молодіжній, в житловому будинку загинув Наумов Олександр Іванович 1967 року народження, причина необережність під час паління
14.01.12 року с. Семенівка, по вул ... Читати далі »
Просмотров: 1204 | Добавил: V_Corner | Дата: 14.12.2012 | Комментарии (0)

Теоретично виникнення й існування корупції стає можливим з часів чіткого виділення функцій управління у суспільній та господарській діяльності. Саме за даних обставин у службової особи (управлінця) виникає можливість щодо розпорядження ресурсами і прийняття рішень не в інтересах суспільства, держави, правителя, а виходячи зі своїх корисних спонукань. Історично це відноситься до часів формування перших класових суспільств і державних утворень у стародавніх центрах цивілізації людства: Єгипті, Месопотамії, Індії, Китаї у ІІІ – ІІ тисячоліттях до н.е. Таким чином, корупція відома з глибокої давнини. Про те, що корумповані відносини супроводжували державу споконвіку, свідчать писемні пам’ятки культури, висловлювання відомих мислителів давнини, історичні факти.
Так, Конфуцій вважав, що турбота та доброта є головними чеснотами. Особливо турбота про свою сім‘ю. Але водночас ... Читати далі »
Просмотров: 2115 | Добавил: V_Corner | Дата: 14.12.2012 | Комментарии (0)

Просмотров: 860 | Добавил: V_Corner | Дата: 19.11.2012 | Комментарии (0)

Міністерство надзвичайних ситуацій України та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України вкрай стурбовані зростанням загибелі та травмування дітей. Лише за січень 2012 року загинуло 13 (+85%) та травмовано 16 (+33%) дітей.
Кількість смертельних випадків та травмування серед дітей змушує звернутися до кожного громадянина країни, особливо до батьків.
За статистикою, в нашій країні в мирний час внаслідок нещасних випадків щодня гине 3 дитини! Біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека! Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки!
Не залишайте дітей без нагляду!
Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це вар ... Читати далі »
Просмотров: 800 | Добавил: V_Corner | Дата: 19.11.2012 | Комментарии (0)

Від правильного розуміння сутності корупції значною мірою залежить формування стратегії і тактики антикорупційної діяльності, постановка її цілей, визначення сил і засобів протидії. Аналіз антикорупційної діяльності в Україні переконує в тому, що основна увага органів, які здійснюють протидію корупції, зосереджується на правоохоронних та репресивних заходах, а найбільші зусилля витрачаються для реагування на такі корупційні прояви, які не належать до найбільш небезпечних видів. Це вимагає відповідного коригування антикорупційної політики на державному та відомчому рівнях, яка має ґрунтуватися на поєднанні профілактичних, правоохоронних і репресивних заходів – комплексному їх використанні. При цьому пріоритет має надаватися профілактичним заходам.
Зведення корупції до певного виду правопорушень є однією з найбільш істотних помилок у розумінні корупції.
Корупція ... Читати далі »
Просмотров: 1693 | Добавил: V_Corner | Дата: 19.11.2012 | Комментарии (0)

Умови успішної протидії корупції: антикорупційне законодавство та ефективне його застосування державними органами; політична воля керівництва держави; підтримка антикорупційних заходів держави громадянським суспільством. Кожна із цих складових відіграє у справі протидії корупції свою особливу роль. Вихід за межі правових рамок в антикорупційній діяльності — це шлях до службових зловживань, свавілля, за яких протидія корупції здійснюватиметься тими ж корупційними засобами.
Основоположні засади Стратегії: 1) верховенство права, законність, пріоритет прав людини та громадянина; 2) спрямованість антикорупційної політики та координація діяльності органів влади з її реалізації; 3) системний аналіз корупційних ризиків; 4) проведення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів та їх проектів; 5) поєднання зусиль та забезпечення ефективної взаємодії на центральному та ... Читати далі »
Просмотров: 785 | Добавил: V_Corner | Дата: 23.10.2012 | Комментарии (0)



Шановні громадяни Арбузинського району !
Будьте обережні з грибами!

Гриби є цінним продуктом харчування, але слід пам'ятати: до споживання не загальновизнаних чи сумнівних грибів слід підходити обережно, тим більш, що дія грибів на організм людини здебільшого індивідуальна.
При збиранні грибів чи при купівлі на ринку необхідно суворо дотримуватися основних правил, щоб уникнути помилок, які можуть привести до отруєння:
1. Збирайте (купуйте) лише ті гриби, про які ви точно знаєте, що вони їстівні.
2. Не споживайте сирі гриби.
3. Не збирайте (купуйте) і не їжте тих грибів, які біля основи ніжки мають клубнеподібне потовщення.
4. При збиранні (купівлі) печериць звертайте увагу на колір пластинок. Не беріть печериці, які мають білі пластини – це пластинки отруйної блідої поганки ... Читати далі »
Просмотров: 784 | Добавил: V_Corner | Дата: 18.10.2012 | Комментарии (0)

Кожної осені, коли на зміну сонячним дням приходять холодні вітри та дощі, розпочинається опалювальний сезон. І хоча на дворі двадцять перше століття, для деяких районів сільської місцевості пічне опалення остається одним із основних джерел обігрівання помешкань. Але на жаль крім тепла таке опалення несе в собі серйозну загрозу, яка криється в порушенні правил пожежної безпеки при експлуатації пічних приладів, що призводить не тільки до пожеж, а й загибелі людей.
Тому, кожен, хто користується пічним опаленням, повинен обов’язково виконувати наступні вимоги правил пожежної безпеки.
Які ж основні вимоги до опалювальних печей?
Перед початком опалювального сезону (а також не рідше одного разу на три місяці) необхідно очищати димарі і печі від сажі. Піч не повинна мати тріщин. Стежте за тим, щоб були справні дверці топки і піддувала. На підлозі, під топкою не ... Читати далі »
Просмотров: 798 | Добавил: V_Corner | Дата: 18.10.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 »

Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0