інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » 2013 » Червень » 20 » ЗБЕРЕГТИ ДО ЗЕРНИНИ
ЗБЕРЕГТИ ДО ЗЕРНИНИ
00:33
Останнім часом особливо гостро постає питання забезпечення надійного протипожежного захисту агропромислового комплексу. З метою своєчасної підготовки до охорони хліба та кормів врожаю, 29.04.2013 року рішенням комісії ТЕБ та НС Арбузинської РДА від 24.04.09. затверджено "Заходи по забезпеченню охорони врожаю та кормів від пожеж".

Дощова погода минає, настають жаркі дні. Але питання по збереженню врожаю стає ще гострішим. Тож завершуються ремонти, технологічні налагодження та регулювання "Нив" та "Донів", тракторів, комбайнів іноземного виробництва, несправність яких є головною причиною пожеж, що виникають на ланах, а вже за цим необережне поводження з вогнем та підпали. Отже всі учасники жнив - механізатори, водії, скиртувальники, працівники токів хлібоприймальних підприємств, фермери, одноосібники, орендарі повинні вивчити правила пожежної безпеки (пожежно-технічний мінімум) та бути проінструктованими по заходах пожежної безпеки під час збирання врожаю.

З метою підвищення боєздатності необхідно провести технічний огляд пожежної та пристосованої техніки для пожежегасіння і готовність до гасіння пожеж. Але в більшості господарств пожежна та пристосована для пожежегасіння техніка зовсім відсутня, що не дає можливості ліквідувати пожежні хлібного поля на початковій стадії.

До початку жнив вся сільськогосподарьска техніка має бути відремонтована, забезпечена первинними засобами пожежогасіння та іскрогасниками.

На токах і бригадах треба підготувати необхідний запас швабр, лопат, вогнегасників, щоб в разі потреби доставити їх до місця пожежі.

Перед дозріванням (в період воскової стиглості) хлібні поля в місцях прилягання їх до лісосмуг, автомобільних шляхів та залізниці мають бути обкошені (із збирання скошеного) та оборані смугою завширшки не менше як 4 метри.

У період воскової стиглості збіжжя перед косовицею хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше як 50 га. Між ділянками слід робити прокоси не менше як 8 метрів завширшки.

Посередині прокосів повинна проорюватись смуга у 4 метри шириною. Також необхідно організувати цілодобову охорону полів. Тимчасові стежки, що прокладені через хлібні поля, мають перекриватися. Біля хлібних масивів необхідно встановити знаки, або попереджувальні таблички про заборону куріння, застосування відкритого вогню, проходу через хлібні масиви.

Не допускаються до роботи, комбайни, трактори та автомашини, які мають підтікання пального та мастила. Системи живлення, запалювання та змащування двигунів повинні бути ретельно відрегульовані. Електропроводка освітлення й сигналізація тракторів, комбайнів, автомобілів має бути надійно прикріплена та забезпечена доброю ізоляцією та запобіжниками заводського виготовлення.

Радіатори двигунів, вали соломонабивачів, транспортерів, підбирачів, шнеків та інші вузли і деталі збиральних машин повинні своєчасно очищатися від пилу, соломи та зерна. Корпуси комбайнів оснащуються заземлювальними металевими ланцюгами.

Збиральні агрегати, які вийшли в поле та не відповідають вимогам правил пожежної безпеки, слід негайно вилучити з роботи до усунення несправностей.

У період збирання врожаю забороняється спалювання стерні та пожнивних залишків, сухостою, що призводить до розповсюдження пожежі на хлібні масиви лісосмуги, завдає значної шкоди довкіллю, а також веде до відключення мереж електропостачання.

Арбузинський РС ГУ ДСНС України у Миколаївській області нагадує, що тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти врожай, та майно громадян від пожеж.

Провідний інспектор Арбузинського РС
майор служби ц.з. Галюго Ю.В.
Просмотров: 864 | Добавил: V_Kutovoj | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Увійти ]

Форма входу

Календар новин

«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0