інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » 2013 » Квітень » 21


26 квітня 1986 року, через 90 літ після того, як видатний француз, нобелівський лауреат Антуан Анрі Бекерель відкрив радіоактивність урану, в Україні на Чорнобильській атомній електростанції імені Леніна сталася катастрофа планетарного масштабу. Ця чорна дата, що позначає одну з найтяжчих трагедій в історії українського народу, провела у людській свідомості болісну межу, яка розділяє наше буття на до – і післячорнобильське. Ще сьогодні ми не можемо сповна оцінити чи бодай осмислити наслідки фатального вибуху. Знаємо тільки: це – назавжди.
Кажемо, що від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали 3 мільйона чоловік, серед них понад 1 мільйон дітей, і водночас розуміємо, що трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево всього українського народу.
Й на теперішній час держава зазнає величезних, непосильних для неї економічних втрат, пов’ ... Читати далі »
Просмотров: 891 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 21.04.2013 | Комментарии (0)


З настанням теплих сонячних днів люди тягнуться до води. Відпочиваючи, необхідно дотримуватись заходів безпеки, не бешкетувати біля водоймищ.
На сьогоднішній час в Україні склалась вкрай складна ситуація з травмуванням та загибеллю людей на воді. Через порушення правил поведінки на водних об’єктах за перший квартал поточного року у Державі загинуло 110 осіб.
Загалом з початку року на Миколаївщині загинуло 8 осіб. Ці випадки сталися з причин грубого порушення вимог „Правил охорони життя людей на водних об`єктах України”. Слід зазначити, що велика кількість людей гине або одержує травми в наслідок власної без турботливості.
Основною причиною такої загрозливої ситуації, як свідчить статистика, є незнання чи нехтування батьками та дітьми елементарними правилами безпеки.
Шановні батьки! Звертаємося до Вас з проханням: не залишайте дітей б ... Читати далі »
Просмотров: 982 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 21.04.2013 | Комментарии (0)

У сьогоднішньому стрімкому життєвому вирі все більшої популярності набуває екологічний туризм, який запрошує нас у захоплюючу мандрівку стежками непізнаного світу рідної природи, дарує цікаві зустрічі з минулим, але необхідно пам'ятати, що в основному лісові пожежі і загорання на торф'яниках виникають в основному через недбалість людей під час відпочинку, необережне поводження з вогнем при проведенні господарчих робіт, а також неконтрольоване випалювання сухої трави.
З метою запобігання виникненню загорань у лісових масивах Головне управління ДСНС України у Миколаївській області спільно з лісовими господарствами проводить відповідну агітаційно-роз’яснювальну роботу з населенням через засоби масової інформації. Це необхідно для формування у широких верствах населення думки про бережливе ставлення до лісів та недопущення порушень правил пожежної безпеки.
В даний ... Читати далі »
Просмотров: 890 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 21.04.2013 | Комментарии (0)

З’ясування причин та умов, які детермінують корупційні правопорушення, є необхідною умовою ефективної профілактики цих діянь, а також дозволяє зрозуміти обумовленість такого антисоціального явища, як корупція і, відповідно, визначати її поширеність та характер. Розгляд даного питання є важливим ще й з огляду на те, що корупція є явищем, яке саморозвивається і самодетермінується в межах загальної системи - суспільства в цілому, а також детермінує цілу низку інших негативних соціальних явищ.
Корупційні правопорушення, як й інші види посягань, обумовлює ціла система причин та умов. Причини та умови корупції можна поділити на політичні, економічні, правові, організаційно-управлінські і соціально-психологічні криміногенні фактори.
Доречно буде зазначити, що майже кожний п'ятий громадянин України основною причиною корупції вважає моральний занепад суспільства, який п ... Читати далі »
Просмотров: 824 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 21.04.2013 | Комментарии (0)

Міністерство надзвичайних ситуацій України та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України вкрай стурбовані зростанням загибелі та травмування дітей.
Кількість смертельних випадків та травмування серед дітей змушує звернутися до кожного громадянина країни, особливо до батьків.
За статистикою, в нашій країні в мирний час внаслідок нещасних випадків щодня гине 3 дитини! Біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека! Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки!
Не залишайте дітей без нагляду!
Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль!
Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, д ... Читати далі »
Просмотров: 790 | Добавил: V_Kutovoj | Дата: 21.04.2013 | Комментарии (0)

Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0