інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » 2012 » Жовтень » 18


Шановні громадяни Арбузинського району !
Будьте обережні з грибами!

Гриби є цінним продуктом харчування, але слід пам'ятати: до споживання не загальновизнаних чи сумнівних грибів слід підходити обережно, тим більш, що дія грибів на організм людини здебільшого індивідуальна.
При збиранні грибів чи при купівлі на ринку необхідно суворо дотримуватися основних правил, щоб уникнути помилок, які можуть привести до отруєння:
1. Збирайте (купуйте) лише ті гриби, про які ви точно знаєте, що вони їстівні.
2. Не споживайте сирі гриби.
3. Не збирайте (купуйте) і не їжте тих грибів, які біля основи ніжки мають клубнеподібне потовщення.
4. При збиранні (купівлі) печериць звертайте увагу на колір пластинок. Не беріть печериці, які мають білі пластини – це пластинки отруйної блідої поганки ... Читати далі »
Просмотров: 782 | Добавил: V_Corner | Дата: 18.10.2012 | Комментарии (0)

Кожної осені, коли на зміну сонячним дням приходять холодні вітри та дощі, розпочинається опалювальний сезон. І хоча на дворі двадцять перше століття, для деяких районів сільської місцевості пічне опалення остається одним із основних джерел обігрівання помешкань. Але на жаль крім тепла таке опалення несе в собі серйозну загрозу, яка криється в порушенні правил пожежної безпеки при експлуатації пічних приладів, що призводить не тільки до пожеж, а й загибелі людей.
Тому, кожен, хто користується пічним опаленням, повинен обов’язково виконувати наступні вимоги правил пожежної безпеки.
Які ж основні вимоги до опалювальних печей?
Перед початком опалювального сезону (а також не рідше одного разу на три місяці) необхідно очищати димарі і печі від сажі. Піч не повинна мати тріщин. Стежте за тим, щоб були справні дверці топки і піддувала. На підлозі, під топкою не ... Читати далі »
Просмотров: 795 | Добавил: V_Corner | Дата: 18.10.2012 | Комментарии (0)

З настанням осінньо-зимового періоду до МНС дедалі все більше надходить повідомлень про пожежі та трагічні випадки на них, причинами яких є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів, пічного опалення та електрообладнання.
Лише на території Миколаївській області за минулий рік в опалювальний період було зареєстровано 421 пожежа, якими завдано збитків на суму 7 мільйонів 29 тисяч гривень. Але ніякі матеріальні втрати на можуть зрівнятися з трагічними випадками. У полум’ї загинуло 47 людей, з них 1 дитина.
Це є результат того, що за повсякденними проблемами, багато людей проявляють недбалість, не звертають уваги на правила пожежної безпеки. Щоб уникнути виникнення пожежі необхідно дотримуватись елементарних правил. Більшість пожеж, по статистиці, виникає в житлових секторах, переважно в сільській місцевості. В основному лихо приходить у б ... Читати далі »
Просмотров: 765 | Добавил: V_Corner | Дата: 18.10.2012 | Комментарии (0)

Форма входу

Календар новин

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0