інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » 2010 » Квітень » 19 » Відкриття пам’ятника на честь 65 річниці Великої Перемоги
Відкриття пам’ятника на честь 65 річниці Великої Перемоги
19:42



 

    Березневими днями 1944 року на Арбузинщину прийшло таке довгоочікуване визволення від німецько-фашистських загарбників Радянською армією. Майже 66 років промайнуло з того часу.


    Багато чого змінилося в Арбузинці й районі, але завжди люди з вдячністю пам’ятали своїх Визволителів, дуже багато яких навіки залишилися на нашій землі. Останнім часом молодь по різним причинам забуває про Велику Вітчизняну війну - а це є не дуже добре, так як втрачаючи нашу історію, ми втрачаємо своє майбутнє. Адже тільки якщо усвідомити помилки, можна їх більше не допускати.


    Німими «вчителями» є меморіали, пам’ятники, монументи які встановлені в наших містах, селищах, та селах. Адже саме вони є нагадуванням тих подій, і саме вони примушують замислитися що створені не як зручне місце щоб випити пивка, а для того щоб вшановувати пам'ять загиблих, та виховувати дух патріотизму.

 


 

    16 березня 2010 року за ініціативи Комуністичної партії України в нашому селищі було відкрито пам’ятник на честь 65 річчя Великої перемоги, ця дата була не випадкова, адже 21 березня 1944 року було визволено Арбузинщину, тому було дуже природно що відкриття було пов’язане з мітингом на честь визволення.

 



    Пам’ятник пройшов дуже важку дорогу до свого встановлення, це і збір коштів, адже збиралися ініціативною групою майже по копійці, це і вибір місця, обговорення самими людьми, адже для арбузян не секрет що він викликав найбільш жваве обговорення (навіть обурення) в людей старшого покоління, на дитинство яких припали ці тяжкі роки. Але як би там не було пам’ятник було встановлено. На відкриття були запрошені ветерани, та актив району, трудові колективи.


    Від себе особисто хотілося б щоб ініціативна група КПУ у Арбузинському районі яка займалася його встановленням і надалі підтримувала його, і територію біля нього в охайному вигляді, щоб він наглядно показував гостям селища що арбузяни пам’ятають, і гідно шанують Великий Подвиг наших солдатів.

 



 

Фото- і відеоматеріал наданий модератором V_Corner
Просмотров: 2021 | Добавил: admin | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 2
2 Влад_Горный  
0
Не зайвим буде додати, що до цієї Дати було надруковано і перший том Книги Пам'яті Арбузинщини, яка не дасть забути Захисників Вітчизни, а разом з тим - і радянські часи, життя в радянській країні, яке, в жодному разі, не було гіршим за дикий капіталізм сьогодення.
Все це треба пам'ятати, бо ще є з кого спитати за скоєне.
Влад Горний.
20.04.2010 р.

1 V_Corner  
0
Більше б таких репортажів...

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Увійти ]

Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0