інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » 2011 » Грудень » 16 » Підготовка служб Арбузинського району до реагування на надзвичайні ситуації у зимовий період 2011-2012 років
Підготовка служб Арбузинського району до реагування на надзвичайні ситуації у зимовий період 2011-2012 років
22:57
18.11.2011 року при Арбузинській райдержадміністрації проходило засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В ході проведення засідання було розглянуто питання про стан готовності сил і засобів, служб цивільного захисту району до дій в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду 2011-2012 років та про стан готовності житлово-комунального господарства і об’єктів масового перебування людей до опалювального періоду 2011-2012 років.
Комісію було поінформовано про стан виконання заходів щодо роботи в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду 2011-2012 років. Відділом з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації визначені об’єкти життєзабезпечення ( транспорту, енергетики, зв’язку, лікувальних та освітніх установ), що можуть зазнати негативного впливу погодних умов, проведено корегування Плану щодо ліквідації надзвичайних ситуацій на системах газо-тепло-електро-водопостачання, проведено уточнення Планів взаємодії служб району щодо дій в разі виникнення надзвичайнихї ситуацій.
Для розчищення автодоріг району від снігових заметів в Арбузинському дорожньо-ремонтному пункті створено 2 бригади у складі 12 чоловік для роботи в цілодобовому режимі, мобільний загін у складі 5 одиниць снігоочисної та іншої спеціальної техніки, заготовлено 350 тонн протиожеледного матеріалу, 10 тонн солі, на обочинах найбільшважливих автодоріг заготовлено 35 тонн протиожеледного матеріалу. На базі автомобіля АСЧ-6 підготовлено пересувний пункт для обігріву людей в разі сильних снігових заметів . Створено запас пального з розрахунку на 3 доби роботи. Складено та доведено до виконавців графік залучення додаткової техніки для розчистки автодоріг від снігу в разі сильних снігових заметів. Планується, в разі необхідності , додатково залучити 6 одиниць техніки та 10 чоловік обслуговуючого персоналу підприємств, установ та організацій, фермерських господарств.
В усіх навчальних, лікувальних та дошкільних закладах опалювальний період розпочато згідно графіка, проходить без ускладнень, з дотриманням необхідного температурного режиму в приміщеннях. На всіх опалювальних об’єктах мається необхідний запас вугілля та дров. Значна частина шкільних та дошкільних закладів, фельдшерсько-акушерських пунктів, Будинків культури, бібліотек, установ опалюється електроенергією.
В районному відділі У МНС України в Миколаївській області на цілодобовому чергуванні перебуває 6 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки для пожежегасіння .
Розроблено графіки посиленого чергування на підприємствах, в установах та організаціях району в разі ускладнення метеорологічної обстановки.
В Арбузинській філії ПАТ «Миколаївобленерго» підготовлено 2 оперативно-виїзні бригади в складі 8 чоловік та 3 одиниць техніки, та 2 аварійно-технічні групи в складі 12 чоловік та 4 одиниць техніки. Створено необхідний запас матеріалів та устаткування для проведення відновлення пошкоджених ліній електропередач. Працівниками філії протягом року проведено перетяжку та розчищення ліній електропередач , обрізання дерев.
Сільськими та селищними радами укладено угоди з відповідними підприємствами, які мають снігоочисну техніку на розчистку автодоріг та вулиць від снігу, передбачено виділення відповідних коштів.
В Братському управлінні експлуатації газового господарства ПАТ «Миколаївгаз» сформовано аварійну службу чисельністю 8 осіб та 2 одиниці техніки. Створено запас труб та запірної арматури, необхідний запас пального.
В центральній районній лікарні створено для надання невідкладної медичної допомоги оперативну бригаду в складі 3 медпрацівників та автомобіля підвищеної прохідності.
Підготовлено додаткові місця для розміщення постраждалих в разі переохолодження чи обмороження. Створено необхідний запас медикаментів. Хірургічне та реанімаційне відділення ЦРЛ оснащені автономним джерелом енергопостачання – дизель-генератором , мається необхідний запас пального. На випадок відключення електропостачання в цеху телекомунікаційних послуг №18 підготовлено до роботи дизель-генератор та створено триденний запас дизельного палива.

Арбузинський РВ Управління МНС України
в Мколаївській області
Просмотров: 777 | Добавил: V_Corner | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Увійти ]

Форма входу

Календар новин

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0