інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » Архів новин
Воєводська та Новогригорівська сільські ради на сесіях та виконкомах прийняли рішення про проведення на території своїх громад щорічного конкурсу-фестивалю українських гумористичних мініатюр "Василя Купала", що відбудеться 8 липня поточного року.
У конкурсі матимуть можливість взяти участь не тільки мешканці Арбузинського району, а і гості з інших регіонів. Детальніша інформація про умови конкурсу та його час проведення на сторінці http://vasilakupala.jimdo.com
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 695 | Добавил: Udov | Дата: 25.04.2012 | Комментарии (0)

У весняно – літній період більшість людей прямують на відпочинок до лісових масивів та відкритих водоймищ.
Арбузинський РВ УМНС України в Миколаївській області попереджає, як свідчить багаторічний досвід, найбільша кількість лісових пожеж виникає при необережному поводженні з вогнем, або випадково кинутим недопалком, які в окремих випадках набувають масштабів надзвичайних ситуацій, що потребує залучення значних сил і засобів для їх ліквідації.
Незважаючи на проведені попереджувальні заходи, у 2011 році
в лісовому фонді держави виникло понад 1,5 тис. пожеж, якими знищено майже 500 га лісу та завдано збитків на суму більше 1 млн. гривень. З початку року на території лісових масивів Арбузинського району пожеж не виникало.
Основними причинами лісових пожеж залишаються порушення вимог пожежної безпеки населенням під час перебування в лісах та працівник ... Читати далі »
Просмотров: 866 | Добавил: V_Corner | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Газ – це такий продукт до якого потрібно звертатися на „Ви”, так як він у будь – яку мить може підкинути якийсь сюрприз. Для того, щоб нічого такого не сталося, необхідно серйозно перейматися власною пожежною безпекою.
Якщо Ви відчули запах газу в власній оселі, або під’їзді житлового будинку, повідомте у аварійну службу газу, організуйте провітрювання власної оселі, під’їзду будинку. В будівлі та приміщеннях де відчувається запах газу, забороняється використовувати відкритий вогонь, а також включати побутові електронагрівальні прилади та освітлення.
Запам’ятайте! Категорично забороняється:
- проводити самовільну газифікацію будинку, переставлення, заміну та ремонт газового обладнання;
- проводити перепланування приміщень де встановлені газові прилади;
- допускати до користування газовими приладами і газобалонними установками дітей дошкільн ... Читати далі »
Просмотров: 758 | Добавил: V_Corner | Дата: 21.03.2012 | Комментарии (0)

У зв’язку з проведенням польових і земельних робіт відмічається сезонний пік виявлення населенням вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, що в свою чергу призводить до зростання загрози гибелі та травмування людей в наслідок несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами.
Так незважаючи на заходи, які вживаються підрозділами МНС у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, продовжують мати місце випадки загибелі і травмування населення внаслідок самостійного вилучення та розбирання вибухонебезпечних предметів.
Вибухонебезпечні предмети можуть бути виявлені всюди, де проходили бойові дії: в полях і городах, в лісах і парках, у воді річок, озер і водоймищ, в будинках і підвалах, на території колишніх артилерійських і авіаційних полігонів та в інших місцях.

У будь-якому випадку виявлення вибухонебезпечного або зовні схожого ... Читати далі »
Просмотров: 1675 | Добавил: V_Corner | Дата: 21.03.2012 | Комментарии (0)

Адміністративно-правовий механізм боротьби з корупцією включає в себе встановлення норм права, які забороняють вчинення корупційних діянь, а також запровадження заходів адміністративно-правової відповідальності у випадку їх скоєння, визначення переліку правоохоронних органів, що ведуть боротьбу із корупцією та їх повноважень.
Діяльність щодо боротьби з корупцією повинна здійснюватися на таких основних принципах:
— демократизації керівництва суспільством, побудови та організації державної влади і місцевого самоврядування, що забезпечує оптимальну відкритість для населення діяльності посадових осіб; — верховенства права;
— пріоритету та захисту прав людини;
— зміцнення доброчесності у відносинах державного апарату і службовців усіх категорій з населенням;
— системності;
— комплексності, що передбачає здійснення заходів економічного, со ... Читати далі »
Просмотров: 997 | Добавил: V_Corner | Дата: 21.03.2012 | Комментарии (0)

Міністерство надзвичайних ситуацій України та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України вкрай стурбовані зростанням загибелі та травмування дітей. Лише за січень 2012 року загинуло 13 (+85%) та травмовано 16 (+33%) дітей. Згідно з листом МНС від 15 лютого 2012 року № 03-1279/12 «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах України» був прийнятий спільний наказ Територіального управління МНС України в Миколаївській області, Управління Держтехногенбезпеки у Миколаївській області та Управління освіти і науки облдержадміністрації для організації роботи.
У зв’язку із цим спільно з Арбузинським РВ Територіального управління МНС України в Миколаївській області, Арбузинським сектором Управління Держтехногенбезпеки у Миколаївській області та відділом освіти райдержадміністрації Арбузинського району ... Читати далі »
Просмотров: 843 | Добавил: V_Corner | Дата: 28.02.2012 | Комментарии (0)

Звернення Арбузинського районного відділу Територіального управління МНС в Миколаївській області до батьків.

У державі склалась вкрай складна ситуація з попередженням травмування та загибелі людей, а особливо дітей, під час пожеж.
За статистикою, за один лише січень у 2012 році в країні виникло більше 4 тисяч пожеж, під час яких загинуло 13 дітей, 16 отримали травми та опіки. Легковажне поводження малечі з вогнем, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків. І виною цьому – батьківський недогляд.
Одна з жахливих за своїми наслідками трагедій сталася вранці 13 лютого цього року в с. Кінецьпіль Первомайського району Миколаївської області, де в приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 7 (!) дітей від отруєння продуктами горіння. Вогнем також пошкоджено підлогу та пере ... Читати далі »
Просмотров: 701 | Добавил: V_Corner | Дата: 19.02.2012 | Комментарии (0)

У зв’язку з виникненням великої кількості пожеж та загибелі людей на них на території Арбузинського району, постає питання проведення агітаційно – масової роботи серед населення з протипожежної профілактики як в побуті так і на виробництві.
По оперативним даним МНС України з початку 2012 року в Україні відбулося 5 надзвичайних ситуацій внаслідок яких загинуло 14 осіб, ще 25 особи постраждало.
Не обійшлось без прикрощів і в нашому районі. З початку 2012 року в Арбузинському районі виникло 6 пожеж, на яких загинуло 5 осіб.
Арбузинський районний відділ У МНС звертається до всіх громадян із проханням, звернути увагу на стан протипожежного захисту власної оселі. Просимо берегти життя своє та близьких, суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Пам’ятайте, правила пожежної безпеки прості та легкі, а от їх невиконання – згубне для кожного.
У зв’язку і ... Читати далі »
Просмотров: 771 | Добавил: V_Corner | Дата: 31.01.2012 | Комментарии (0)

Перспективи розвитку та протидії корупції

Сім століть тому Данте помістив винних у віроломстві й підлості у найнижчі і найтемніші круги пекла. Погляд істориків щодо політичних причин його непримиренності з корупцією такий: хабарництво спричинило занепад Італійської Республіки та успіх політичних опонентів Данте. У наш час про корупцію можна прочитати не лише у рімейках Inferno, але й на сторінках газет, журналів, законів і їх проектів. Здається, що de-jure «роздаванню подарунків бюрократії» було оголошено війну, але чи йде вона насправді? Принаймні, у рейтингах Transparency International Україна стабільно посідає «почесні» місця серед найкорумпованіших країн.
Боротьба з корупцією ведеться згідно з та на підставі Національної програми боротьби з корупцією від 10 квітня 1997 року, Законів України «Про державну службу» від 16 грудня 1993 р., «Про боротьбу з ... Читати далі »
Просмотров: 946 | Добавил: V_Corner | Дата: 23.01.2012 | Комментарии (0)

На районному святі з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України виступили перед публікою знакові працівники культурної ниви району. Це і жіночий пісенний колектив "Черемхи", літератор гуморист В.Юдов, інші заслужено не забуті артисти. Вінцем концерту став виступ Ольги Василенко, співачки міжнародного класу, що у ці дні відвідала рідну землю і приїхала в Арбузинку з Болгарії.
Виступ Ольги так розчулив гумориста Юдова, що мусить в догінку друкувати для неї віршик, який на солідному концерті не умістився в репертуар.

СОН ЛЯРВИ

Мужу сон приснився добрий.
Весь про білого коня.
На коні він аж до ранку
В небі зорі розганяв…

Невдоволено проснувся
Злобно весь палахкотить,
А із боку його жінка
Смачно, яко янгол, спить.

Щось так солодко муркоче,
Наче когось обніма…
Муж штурхає: -Прокидайся!
Ач, розніжилась чума!

Поки я у сні на небі
Вершу справи і ... Читати далі »
Просмотров: 838 | Добавил: Udov | Дата: 22.01.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 13 14 »

Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0