інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » Архів новин
З приходом холодної пори року гостро постає питання стосовно дотримання правил поведінки на водних об’єктах в зимовий період.
Станом на 17 січня 2012 року на водних об’єктах Миколаївської області зареєстрована загибель 4-х осіб.
На превеликий жаль, щороку на льоду гине чимало людей: насамперед, рибалок, просто дорослих та дітей. Йдучи на зимову водойму, кожному потрібно бути вкрай обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на льоду, щоб не наражати на небезпеку себе й оточуючих.
Нагадаємо, що безпечним вважається (при температурі повітря нижче 0°С): для одного пішохода лід синюватого або зеленуватого відтінку, завтовшки не менше 5-7 сантиметрів; для групи людей завтовшки не менше 15 см; при масовому катанні на ковзанах – 25 см.
Кататися на ковзанах дозволяється тільки на спеціально обладнаних катках. Для любителів порибалит ... Читати далі »
Просмотров: 1077 | Добавил: V_Corner | Дата: 18.01.2012 | Комментарии (0)

Останнім часом помітно різке збільшення кількість виїздів служби порятунку на пожежі. Як це не сумно, проте роками склалася така ситуація, що осінньо-зимовий період особливо багатий на подібні події саме в приватному житловому секторі. У чому причина? Статистика показує, що 90% пожеж в холодну пору року відбувається унаслідок домовласників, а саме:
- несправність печей і димарів;
- порушення правил експлуатації печей на твердому паливі;
- експлуатація саморобних електричних печей і обігрівачів з відкритими спіралями для опалювання приміщень.
Щоб не повторювати приклади минулої зими, а також не допустити пожежі в своєму будинку, ще раз уважно огляньте своє житло і виконайте, якщо з якої-небудь причини ще цього не зробили, нескладні заходи, які збережуть Вас від всепоглинаючої вогненної стихії.

1. Очистіть димар від сажі.
2. Ошту ... Читати далі »
Просмотров: 782 | Добавил: V_Corner | Дата: 12.01.2012 | Комментарии (0)

Всього за 2011 рік в Україні виникло 218 надзвичайних ситуацій (техногенного характеру 141 НС, природного 77), внаслідок яких загинуло 347 особи, ще 930 осіб постраждало.
В Миколаївській області за 2011 рік зареєстровано 12 надзвичайних ситуацій, кількість надзвичайних ситуацій перевищує минулорічні показники на 33%, внаслідок НС загинуло 2 особи, ще 5 осіб - постраждало.
З початку 2012 року на території Миколаївської області надзвичайних ситуацій не зареєстровано.
З початку 2012 року в Арбузинському районі виникла одна надзвичайних подій внаслідок якої загинули дві особи, в наслідок порушення правил обгону сталося зіткнення вантажного автомобіля з напівпричепом «Рено-Магнум» р/н. ВЕ29-39АС, під керуванням гр. Леонова В.І. 1956 р.н., мешканця Баштанського району с. Мар'ївка, з автомобілем «Toyota Camry» р/н. СМ80-80АЕ. Внаслідок ДТП загинули водій автомо ... Читати далі »
Просмотров: 969 | Добавил: V_Corner | Дата: 06.01.2012 | Комментарии (0)

Проведення комплексу заходів Арбузинським РВ Управління МНС України
в Мколаївській області по недопущенню пожеж та надзвичайних подій
в житловому секторі у зимовий період в Арбузинському районі.

Арбузинським РВ УМНС проведено аналіз виникнення пожеж та загибелі людей на території Арбузинського районну за 2011 рік. З урахуванням аналізу було розроблено план-заходів щодо покращання обстановки в даному напрямку, розроблено графік відпрацювання населених пунктів Арбузинського районну. Проведено інструктивні заняття з особовим складом щодо порядку проведення профілактичних заходів в житловому секторі
Організовано та проведено спільну роботу через, заклади освіти щодо висвітлення питання проведення для дітей і підлітків екскурсій, відвідування підрозділу та виставково-експозиційного центру УМНС України в Миколаївській області
Організовано ви ... Читати далі »
Просмотров: 771 | Добавил: V_Corner | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

18.11.2011 року при Арбузинській райдержадміністрації проходило засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В ході проведення засідання було розглянуто питання про стан готовності сил і засобів, служб цивільного захисту району до дій в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду 2011-2012 років та про стан готовності житлово-комунального господарства і об’єктів масового перебування людей до опалювального періоду 2011-2012 років.
Комісію було поінформовано про стан виконання заходів щодо роботи в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду 2011-2012 років. Відділом з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації визначені об’єкти життєзабезпечення ( транспорту, енергетики, зв’язку, лікувальних та освітніх установ), що можуть зазнати негативного впливу погодних умов, проведено корегування Плану щодо ліквідації надзв ... Читати далі »
Просмотров: 774 | Добавил: V_Corner | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Шановні жителі району!
Відповідно до розпорядчих документів Уряду у 2012 році буде проведено Всеукраїнський перепис населення.
Органи державної статистики області розпочали здійснення підготовчих заходів – у грудні поточного року в селищах міського типу Арбузинка та Костянтинівка будуть проведені опитування власників житлових будинків щодо кількості проживаючих.
Звертаємо увагу мешканців Арбузинського району, що уповноважені особи – реєстратори матимуть при собі посвідчення за підписом керівників органу виконавчої влади та служби статистики.
Шановні керівники житлово-експлуатаційних організацій, навчальних, освітніх, лікувальних закладів та власники приватних будинків, просимо привести в належний стан покажчики на будинках та активно сприяти реєстраторам в отриманні інформації.
Сподіваємось на Вашу громадську свідомість та підтримку в проведенні перепису населення.

Відділ статистики в Арбузинському районі
Просмотров: 681 | Добавил: pashinov | Дата: 09.12.2011 | Комментарии (0)

У зв’язку з настанням зимового періоду, збільшується ймовірність загибелі людей на воді. З початку року в області на водних об’єктах вже загинуло 55 осіб у т.ч. 8 дітей, врятовано 48 осіб. На території Арбузинського району на водних об’єктах за минулий період 2011 року надзвичайних подій на водних обєктах зареєстровано дві загибелі людей (23.09.11 р. с. Благодатне під час риболовлі на ставку гр. Красільніков А.І., та 01.08.11 р. с. Бузьке на р. Південий Буг гр. Шилякіна Є.Ю. під час купання).
У зв’язку пониженням температури на сьогоднішній час є складна ситуація щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах, як свідчить статистика, в подальшому прогнозується збільшшення кількості загиблих на воді.
Арбузинський районний відділ Управління МНС України в Миколаївській області попереджає: зимня риболовля небезпечна.
Просмотров: 758 | Добавил: V_Corner | Дата: 25.11.2011 | Комментарии (0)

БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
Правила поведінки на кризі. Надання допомоги потерпілому на воді взимку.

- Сьогодні ми поговоримо про відпочинок взимку, правила поведінки на кризі, як допомогти потерпілому, що провалився на льоду.
- Як тільки випаде сніг, діти вибігають на вулицю, люблять відпочивати на ріці або ставку. Хтось рибалить, а хтось катається на ковзанах, навіть пірнають в ополонку. Але купатися в ополонці можуть не всі.
- Як називають таких людей, що не бояться в холодну пору року купатися у воді, нам розкаже про це довідкове бюро.
Моржі – дуже загартовані люди, що пірнають ненадовго в ополонку взимку.
Але для решти людей опинитися в крижаній воді – це величезна біда.
Катання на ковзанах – чудовий відпочинок під час зимових канікул та у вихідні дні. Приємно кататися по дзеркальній поверхні ставка, озера чи річки, але під кригою – небезпека. Тому дітям перебувати на льоду можна тільки разом із дорослими. Міцність льоду протягом ... Читати далі »
Просмотров: 2726 | Добавил: V_Corner | Дата: 24.11.2011 | Комментарии (0)

БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
Сірничок малий, а біда велика

- Сьогодні ми поговоримо про вогонь, який для кожного з нас може бути і другом, і ворогом. Частіше він буває добрим і турботливим, бо дарує людям тепло і світло.
Вогонь прийшов до людей ще в сиву давнину, коли вони жили в печерах. Поступово люди навчилися ним користуватися і зрозуміли, що вогонь може стати добрим помічником і захисником.
Страшну силу вогню люди відчували завжди і боялися його. Однак відчували і його добру волю. Тому поступово навчилися приборкувати вогонь і керувати ним. Але як його викликати? Це було великою загадкою.
Вогонь приходив на Землю від блискавки і лише тоді, коли небо сердилося. У ті години було дуже страшно, все довкола освічувалося різким блакитним вогнем. А коли по ночах було холодно, то дуже хотілося, щоб вогонь прийшов у темну печеру. Але як це зробити? Люди придумали ось що…
Коли від блискавки спалахувало дерево, то після грози воно ще диміло і в ньом ... Читати далі »
Просмотров: 1376 | Добавил: V_Corner | Дата: 24.11.2011 | Комментарии (0)

Хабарник як антигерой
ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ

В Україні формується негативне ставлення до "липких рук"

Яку картину подумки малює пересічний громадянин, коли згадують про міцне корупційне павутиння, котре сповиває чимало сфер суспільного життя країни? Найперше тих, кого зазвичай називають "білими комірцями", тобто державних службовців, інформація про життя не за статками яких іноді потрапляє на пальти газет, у теле- чи радіоефір.
З того ж таки ефіру у вигляді безкінечних телесеріалів формується образ бізнесмена, що має зв'язки "нагорі", кумів у погонах вищих чинів правоохоронних органів і тому безкарно поводиться з навколишніми.
ЗМІ також не шкодують яскравих фарб, змальовуючи відпочинок вищих посадових осіб та депутатів різних рівнів (від Верховної Ради до сільради найвіддаленішого від центру села), суддів і прокурорів та членів їхніх сімей на дорогих фешенебельних курортах в Альпах чи на Мадагаскарі. Забуваючи при цьому "дрібничку" - порівн ... Читати далі »
Просмотров: 816 | Добавил: V_Corner | Дата: 24.11.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 »

Форма входу

Календар новин

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0