інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » 2013 » Квітень » 21 » Згадаємо і мертвих, і живих...
Згадаємо і мертвих, і живих...
11:28


26 квітня 1986 року, через 90 літ після того, як видатний француз, нобелівський лауреат Антуан Анрі Бекерель відкрив радіоактивність урану, в Україні на Чорнобильській атомній електростанції імені Леніна сталася катастрофа планетарного масштабу. Ця чорна дата, що позначає одну з найтяжчих трагедій в історії українського народу, провела у людській свідомості болісну межу, яка розділяє наше буття на до – і післячорнобильське. Ще сьогодні ми не можемо сповна оцінити чи бодай осмислити наслідки фатального вибуху. Знаємо тільки: це – назавжди.
Кажемо, що від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали 3 мільйона чоловік, серед них понад 1 мільйон дітей, і водночас розуміємо, що трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево всього українського народу.
Й на теперішній час держава зазнає величезних, непосильних для неї економічних втрат, пов’язаних з мінімізацією наслідків аварії.
Героїчний літопис подолання наслідків Чорнобильської катастрофи починається з подвигу експлуатаційників і пожежних, які ціною власного життя перетинали шлях ядерному смерчу. Сигнал тривоги номер три, що мобілізує сили вогнеборців у час виняткової небезпеки, прозвучав для всієї Планети. Чорнобильський вибух дав зрозуміти людству, що ядерна енергія, яка виходить з – під контролю, не визнає державних кордонів.
Тому час знову згадати про тих, хто, ставши супроти ядерної стихії, поклав на вівтар перемоги життя. І віддаючи шану першогероям Чорнобиля, згадаємо напис на пам’ятній скульптурі, подарованій українським пожежним шотландськими колегами: «Немає вищої любові за ту, коли покладеш життя за іншого».
Про це сказали нам своїм подвигом і молоді хлопці – пожежні, чиї імена золотими літерами записано на скрижалі історії.

6 ДПРЧ ТУ МНС України
у Миколаївській області
Просмотров: 888 | Добавил: V_Kutovoj | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Увійти ]

Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0