інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » Щоб лихо не прийшло до вашої оселі
Щоб лихо не прийшло до вашої оселі
07:27
З настанням осінньо-зимового періоду до МНС дедалі все більше надходить повідомлень про пожежі та трагічні випадки на них, причинами яких є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів, пічного опалення та електрообладнання.
Лише на території Миколаївській області за минулий рік в опалювальний період було зареєстровано 421 пожежа, якими завдано збитків на суму 7 мільйонів 29 тисяч гривень. Але ніякі матеріальні втрати на можуть зрівнятися з трагічними випадками. У полум’ї загинуло 47 людей, з них 1 дитина.
Це є результат того, що за повсякденними проблемами, багато людей проявляють недбалість, не звертають уваги на правила пожежної безпеки. Щоб уникнути виникнення пожежі необхідно дотримуватись елементарних правил. Більшість пожеж, по статистиці, виникає в житлових секторах, переважно в сільській місцевості. В основному лихо приходить у будинки пенсіонерів, інвалідів, осіб що зловживають спиртними напоями та не благодійні родини. Адже вони не мають коштів на виконання протипожежних заходів і здебільшого мешкають у старих оселях, де газові прилади, пічне опалення та електрообладнання давно застаріло, належним чином не обслуговується та не ремонтується.
При експлуатації електроустаткування пожежі, як правило, виникають через коротке замикання, перевантаження і великі перехідні опори. Щоб уникнути пожеж від короткого замикання не слід закріплювати електропроводку цвяхами, користуватися несправними розетками і штепсельними вилками, замінювати стандартні запобіжники, що перегоріли, «жучками».
Причиною пожежі можуть стати порушення правил експлуатації побутових електронагрівальних приладів (чайники, праски, каміни і т.д.). Електроприлади, залишені включеними на тривалий час без нагляду, перегріваються і, як правило, призводять до пожеж. Виходячи з дому, не забувайте знеструмлювати усі електроприлади. Купуючи нове електрообладнання, обов’язково поцікавтеся сертифікатом якості на товар, у разі відсутності, відмовтесь від покупки.
Ще є одною і найпоширенішою причиною пожеж та загибелі людей на них - куріння у ліжку, найчастіше у нетверезому стані. Зараз в області, переважно у сільській місцевості, мешкає чимало непрацюючих людей, які часто використовують свій вільний час для вживання спиртних напоїв. Це знижує рівень відчуття особистої безпеки. Враховуючи те, що у холодну пору розпиваються алкогольні напої у квартирах, це в решті решт призводить до пожежі. Ситуація розгортається наступним чином: людина випила, потім закурила у ліжку та не помітила, як задрімала і при цьому випустила недопалок із рук. Результат зрозумілий.
Отже, щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте обережними та обачливими. Не паліть у ліжку, слідкуйте за станом приладів опалення, електрообігрівачів та дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті.

6 Державна пожежно-рятувальна частина
Територіального управління МНС у Миколаївській області

Арбузинський РС УДІТБ
Просмотров: 776 | Добавил: V_Corner | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Увійти ]

Форма входу

Календар новин

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0