інформаційний сайт селища та району

Наше опитування

Откуда Вы попали на сайт?
Всього відповідей: 337
Головна » Архів новин
У Миколаївській області склалась вкрай складна ситуація з загибеллю людей на водних обєктах, так з початку року на водних об’єктах Миколаївщини загинуло 42 особи, в тому числі 4 дитини (за аналогічний період 2011 року загинуло 36 осіб, з них 2 дитини), врятовано 8 осіб.
Варто зазначити, що більшість людей гине через купання в необладнаних водоймах, в аварійних ситуаціях на човнах та інших плавзасобах, під час переправ.
В жаркий літній день дістаєш велике задоволення від купання в прохолодній воді річки чи іншого водоймища.
А тому, відпочиваючи, треба дотриму¬ватися заходів безпеки і, навіть добре плаваючи, не бешкетувати у воді. Основною причиною такої загрозливої ситуації, як свідчить статистика, є незнання чи нехтування батьками та дітьми елементарними правилами безпеки. Тому завжди необхідно пам’ятати кілька простих правил поведінки на воді:
- ... Читати далі »
Просмотров: 761 | Добавил: V_Corner | Дата: 24.07.2012 | Комментарии (0)

Корупція – не просто соціальне, але і психологічне та моральне явище. Адже вона не існує поза людьми – їх поведінкою, діяльністю. Корупція – це спосіб мислення, який обумовлює спосіб життя.
У країнах, де корупція поширена значною мірою, корумповані відносини все більше витісняють правові, етичні відносини між людьми, корупція із соціальної аномалії поступово перетворюється в правило і виступає звичним способом вирішення життєвих проблем, стає нормою функціонування влади і способом життя значної частини суспільства. Найбільш небезпечним наслідком такого стану речей у суспільстві є те, що в результаті витіснення корумпованими відносинами правових та етичних відносин відбувається значний злам у суспільній психології – люди у своїй поведінці з самого початку психологічно вже налаштовані на протиправні способи вирішення питань.
У корупції знайшла відображення психол ... Читати далі »
Просмотров: 900 | Добавил: V_Corner | Дата: 24.07.2012 | Комментарии (0)

8 липня в с.Новогригорівка Арбузинського району відбувся конкурс-фестиваль українських гумористичних мініатюр "Василя Купала". Це перший конкурс щорічного циклу,який започаткований рішенням Новогригорівської сільської ради та автором В.М.Юдовим, приймав гостей та учасників конкурсу з Арбузинського району та інших регіонів України. В конкрсі взяли участь 19 авторів-виконавців у різнопланових жанрах гумору з Миколаївської, Закарпацької, Житомирської, Одеської, Києвської області та м.Києва. У церемонії відкриття взяв участь В.І.Травянко - заступник голови облдержадміністрації.
Перед селянами та гостями фестивалю показували свою сценічну майстерніть колективи художньої самодіяльності Арбузинського району, талановиті співаки села. Дійство фестивалю чинилося протягом 7 годин, де була переглянута конкурсна програма, визначені переможці і відбувся концерт, на якому були оприлюднені результати.
Головний приз фестивалю "Золотий гудзик", витготовлений із натурального золота, вагою 3 ... Читати далі »
Просмотров: 986 | Добавил: Udov | Дата: 10.07.2012 | Комментарии (1)

Репетує вчена рать:
«Ми спіймали, Вашу мать!».
Бомбували, фільтрували
І, нарешті, відшукали
Щось нове, на «Хіггса» схоже:
«Є бозон! Колайдер може!»
Всі були страшенно раді,
Щоки й бороди в помаді…
Цілувались, лопотіли,
Надурити Світ хотіли -
«Все так просто, як граната,
Хоч осколків і багато,
Та пінг-понг і «пастушки»
Вилітають залюбки.
І галактик буде тьма,
В них зіркам числа нема…»
Ось така історія
З тунелю «лептонзорія».
Хочте вірте, хочте – ні
Європейській тій «бозні»...
Краще думати самому,
І корисніше для дому!
(Влад Горний, з ненаписаного)
06.07.2012 р.

«Бозон Хіггса» - найдорожча локшина на вухах платників податків

У своїй безкарності та зарозумілості вчені дійшли до ручки – намагаються отримати елементи первинної матерії за допомогою суперенергетичних зіткнень. Такі «дешев ... Читати далі »
Просмотров: 832 | Добавил: Влад_Горный | Дата: 06.07.2012 | Комментарии (0)

Як свідчать окремі енциклопедичні словники, слово «корупція» походить від латинського «соrruptio», що означає «псування», «розбещення», тобто може розумітися як розбещення окремих посадових осіб державного апарату, як соціальна корозія, що роз’їдає державну владу і суспільство в цілому.
Слід зазначити, що як серед українських вчених-правознавців, так і серед практиків не існує чіткого визначення поняття корупції. Основні підходи до розуміння корупції можна звести до наступного:
корупція розуміється як підкуп-продажність державних службовців;
корупція розглядається як зловживання владою або посадовим становищем, здійснене з певних особистих інтересів;
корупцію розуміють як використання посадових повноважень, статусу посади, а також її авторитету для задоволення особистого інтересу або інтересів третіх осіб;
корупція розглядається як елемент ... Читати далі »
Просмотров: 841 | Добавил: V_Corner | Дата: 21.06.2012 | Комментарии (0)

У Миколаївській області склалась вкрай складна ситуація з загибеллю людей на воді. З початку року на водних об’єктах Миколаївщини загинуло 20 чоловік, в тому числі 1 дитина, за аналогічний період 2011 року загинуло 22 чоловіка, з них 1 дитина. Також в минулому 2011 році не обійшлося без прикрощів і в нашому районі, так в серпні місяці на водному об’єкті який розташований на території Костянтинівської селищної ради під час купання загинула одна людина. Ці випадки сталися з причин грубого порушення вимог „Правил охорони життя людей на водних об`єктах України”. Варто зазначити, що більшість людей гине через купання в необладнаних водоймах, в аварійних ситуаціях на човнах та інших плавзасобах, під час переправ.
В жаркий літній день дістаєш велике задоволення від купання в прохолодній воді річки чи іншого водоймища.
А тому, відпочиваючи, треба дотриму¬ватися заходів ... Читати далі »
Просмотров: 599 | Добавил: V_Corner | Дата: 21.06.2012 | Комментарии (0)

Призовий фонд щорічного конкурсу українських гумористичних мініатюр Василя Купала заснований на честь вчительки Катерини Андріївни Волянської, яка більше сорока п’яти років виховувала учнів с. Новогригорівка, а також сіл Рябоконево і Любоіванівки, дарувала людям енергію оптимізму, силу української культури, чарувала своєю духовністю.
Призвовий фонд утворюється за рахунок благодійних внесків та використовується виключно для виготовлення атрибутів нагородження та цінних призів переможцям конкурсу української гумористичної мініатюри. Обов’язковою нагородою у цьому конкурсі є гран-прі «Золотий ґудзик», що виготовляється із натурального золота і визначає головного переможця конкурсу.

Волянська Катерина Андріївна (1918 р.народження), українка. Вчителька
молодших класів з 13 років. Закінчила прискорені курси пролетарських вчителів у Братському (1931 р.), Первомайську (Одеської обл..) педагогічну школу (1938 р.), Уманський педагогічний інститут (1954 р., заочно). Меш ... Читати далі »
Просмотров: 873 | Добавил: Udov | Дата: 03.06.2012 | Комментарии (1)

Корупція є одним з основних чинників, які створюють реальну загрозу національній безпеці та демократичному розвитку держави, вона негативно впливає на всі сторони суспільного життя: економіку, політику, управління, соціальну і правову сферу громадську свідомість, міжнародні відносини.
Корупція є не стільки кримінологічною та правовою проблемою, скільки соціально-політичною. Вона містить у собі величезну руйнівну силу як для правоохоронних органів, що здійснюють боротьбу з цим явищем, так, і для держави в цілому. Це обумовлює потребу глибокого вивчення цього явища з метою всебічного утримання процесу в певних рамках, які забезпечують дієздатність органів державної влади. “Корупцію провокують і підтримують непорядок в економіці, повільність і незавершеність реформ. Та економічні реформи як слід і не підуть, якщо на їхньому шляху стоять особистий корисливий інтерес чинов ... Читати далі »
Просмотров: 1095 | Добавил: V_Corner | Дата: 25.05.2012 | Комментарии (0)

З настанням теплих сонячних днів люди тягнуться на відпочинок до води. Служба цивільного захисту Арбузинського району застерігає: «Відпочиваючи, необхідно дотримуватись вимог „Правил охорони життя людей на водних об`єктах України”.
На сьогоднішній час в Україні склалась вкрай складна ситуація з травмуванням та загибеллю людей на воді.
З початку 2012 року в Мик¬ол¬аївській обл¬ас¬ті на водних об’єктах загинуло 12 осіб, з початку року врятовано 4 особи. У квітні поточного року на водних об’єктах області загинуло 7 осіб. Ці випадки сталися з причин грубого порушення заходів безпеки під час риболовлі та купання у водоймищах, які не обладнанні спеціальними місцями для купання.
Слід зазначити, що велика кількість людей гине або одержує травми в наслідок власної без турботливості.
Основною причиною такої загрозливої ситуації, як свідчить статистика, є не ... Читати далі »
Просмотров: 741 | Добавил: V_Corner | Дата: 25.05.2012 | Комментарии (0)


Кількість смертельних випадків та травмування серед дітей змушує звернутися до кожного громадянина країни, особливо до батьків.
За статистикою, в нашій країні в мирний час внаслідок нещасних випадків щодня гине 3 дитини!
Біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека!
Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки!

Не залишайте дітей без нагляду!
Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль!
Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками, електроприладами. Знайдіть декі ... Читати далі »
Просмотров: 661 | Добавил: V_Corner | Дата: 11.05.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 13 14 »

Форма входу

Календар новин

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Друзі сайту

Сайти Миколаївської області

Статистика


Всього на сайті зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0