інформаційний сайт селища та району

[Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]

  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Влад_Горный  
Форум » Персональные страницы » Форум Влада Горного » Чи варто об'єднати 18 Передвиборних Програм в ОДНУ?! (Якщо відкинути все, що може зашкодити НАРОДУ, то варто!!!)
Чи варто об'єднати 18 Передвиборних Програм в ОДНУ?!
Влад_ГорныйДата: П`ятница, 04.12.2009, 16:55 | Сообщение # 1
Старожил
Группа: Модераторы
Сообщений: 107
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Політичний тендер чи Біологія вибору

(Що буде, якщо скласти 18 передвиборних програм в ОДНУ,
а потім видалити з неї все зайве?!)


«Ми – не РАБИ!
Раби – не МИ!»

(Найголовніша Істина з нашого
далекого і щасливого дитинства
)

4-те грудня 2009 року – вибори Президента України в розпалі: 18 претендентів зі своїми прибічниками та симпатиками заявили про свої наміри, зареєструвавши і оприлюднивши 18 Передвиборних Програм кандидатів в Президенти України. Кожна з цих Програм по своєму відображає бачення і сподівання своїх авторів щодо подальшої долі української громади та її державності, має свої «+» та «-», сильні й слабкі місця, власні «фішки» («родзинки») для залучення на свою сторону якомога більшої кількості виборців. Щось змінити в кращу сторону, здається, вже неможливо, але варто спробувати…
Логіка та життєвий досвід підказують, що є, принаймні, два напрямки, в яких потрібно попрацювати саме електорату.
Напрямок перший: біда української громади в тому, що за 18 років існування незалежної держави суспільством не вироблено і не впроваджено в практику механізму відповідальності виборної особи за свої дії, взагалі, та за виконання передвиборних обіцянок (програм), зокрема. Отже, конче потрібно на цих виборах віддавати перевагу тому кандидату, який поряд зі своєю Програмою запропонує дієвий і реальний спосіб своєї звітності і відповідальності за кожний рік власної роботи на добробут суспільства та держави, а також дасть відповідно завірену письмову Гарантію (залучивши в гаранти, наприклад, відомих і відповідальних осіб міжнародної спільноти), що він буде дотримуватись взятих на себе зобов’язань до вирішення цієї процедури в законодавчому порядку. (Якщо у когось виникне бажання відсилати мене з приводу вищесказаного до якихось, ніби існуючих, українських законів чи до самої Конституції України, як невігласа, то я знову посилатимусь на реальний стан справ, логіку і наш спільний життєвий досвід).
Напрямок другий: я називаю його «Політичний тендер», пишу про нього з давніх пір (мої роботи на світоглядні теми та теми державотворення розміщені на всіх наявних сторінках провінційного сайту Arbuzinka.at.ua) і вважаю його наріжним каменем державної політики в сфері управління. Суть його в тому, що заради неперервності і ефективності процесів управління в державі, яка постійно оновлює кадровий і керівний потенціал за рахунок різнорівневих виборів, необхідно запроваджувати механізми для постійного моніторингу виникаючих проблем і процесів їх вирішення та складання перспективних програм для структур управління, кадри й керівництво якими періодично змінюються. Кожна новообрана керівна особа не повинна відкидати все напрацьоване попередниками і починати все з «чистої сторінки», так само, як не повинна і «дарувати» попередникам їх недоліків, зловживань та завданих державі і людям збитків. Отже, хтось у країні має збирати і опрацьовувати всі проблеми і у всіх галузях управління, захисту, суспільних відносин та науково-виробничої діяльності, тощо, а потім створювати різнорівневі Програми діяльності суспільства. Проте, пропозиція до Виборів-2010 полягає трохи в іншому, бо за той час, що залишився до виборів, системних недоліків не виправити. Я пропоную об’єднати всі 18 Програм в ОДНУ, а потім вилучити з неї все зайве - все те, що спрямоване на задоволення амбіцій, групових чи кланових (сімейних) інтересів, що роз’єднує громаду або не враховує інтереси всього народу України чи, принаймні, його більшості (без порушення прав і свобод національних чи ситуативних меншин). Таким чином, ми отримаємо Об’єднану Програму Діяльності (ОПД) майбутнього Президента України, яка буде найбільш змістовною і всеохоплюючою та матиме саме широке авторство і підтримку.
(продовження в наступному "вікні")


Астролог-аматор і теософ
 
Влад_ГорныйДата: П`ятница, 04.12.2009, 17:02 | Сообщение # 2
Старожил
Группа: Модераторы
Сообщений: 107
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Далі потрібно зробити всього дві речі: знайти чесного і добропорядного виконавця цієї ОПД та домовитись з ним про те, як буде щорічно контролюватись виконання цієї Програми та які наслідки потягне за собою спроба знову надурити своїх виборців (повторюсь, ця домовленість жодним чином не змінює «діюче» законодавство, але є засобом всенародного впливу з можливою подальшою трансформацією у відповідний Закон).
Претендентам на виборну посаду доведеться довести виборцям, що саме вони: а). знають, як найефективніше реалізувати ОПД; б). мають у полі свого впливу найкращих виконавців-фахівців; в). будуть самими чесними і відповідальними в нелегкій боротьбі за інтереси свого народу та держави. А ми оберемо того, хто стане найкращим!
І, насамкінець, про епіграф з шкільного «Букварика» радянських часів. Прийшов час виправляти найбільшу системну помилку незалежної української держави – розрізнити на всіх рівнях поняття «влада» і «управління». Український народ є джерелом ВЛАДИ, але жодним чином не має перетворюватись на рабів, допускаючи над собою будь-чию, чи будь-яку іншу владу!!! Всі наші обранці та найняті фахівці мають відповідально здійснювати функції ефективного УПРАВЛІННЯ всенародними надбаннями та природними і фінансово-матеріальними ресурсами, включаючи всі суспільні, виробничі та будь-які інші взаємовідносини, але не мають жодного права чимось заволодіти або здійснювати якусь владу.. Влада народу реалізується через Конституцію і Закони народної держави. А поняття про «владу» чиновників, суддів, посадовців, народних обранців, ЗМІ і т.п. слід викоренити зі свідомості та законодавчого поля як таке, що не відповідає статусу ГРОМАДЯНИНА України та принципам нашої незалежної ДЕРЖАВИ!
Залишилось визначити, хто ж вилучить зайве з Об’єднаної Програми Діяльності майбутнього Президента України та оприлюднить її на своїх медіа-ресурсах до відома всенародного загалу. Я думаю, ця почесна місія, по праву, належить авторам самої ідеї ОПД та Політичного тендера – Владу Горному і Ко., тобто тим, хто в пошуках оптимального і справедливого рішення дійшов до запропонованого висновку.
Шановні співвітчизники – громадяни України!
Приєднуйтесь до процесу творення Об’єднаної Програми Діяльності майбутнього Президента України! Можливо, хоч таким способом ми повернемо мир, спокій, добробут і надію в свої домівки, села та міста, зробимо свою державу керованою та справедливою.
Влад Горний.
04.12.2009 р.


Астролог-аматор і теософ
 
Влад_ГорныйДата: Субота, 12.12.2009, 16:29 | Сообщение # 3
Старожил
Группа: Модераторы
Сообщений: 107
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
P.S. від Влада Горного.
На превеликий жаль наше суспільство не "дозріло" до розуміння системних державотворчих змін, таких як трансформація "влади" в "управління", моніторинг потреб суспільства для щорічної корекції Програм Діяльності структур управління, звітність і підлеглість системи управління її ЗАМОВНИКУ, тобто НАРОДУ України і таке інше.
Проте, наші НАДІЇ будуть жити довше цієї "недоношеної" держави, а за Надіями прийдуть і Дії!
Будемо чекати, надіятись і діяти!!!
12.12.2009 р.


Астролог-аматор і теософ
 
Влад_ГорныйДата: Четверг, 31.12.2009, 14:32 | Сообщение # 4
Старожил
Группа: Модераторы
Сообщений: 107
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Чи є щось спільне в Україні?

Вітаю всіх, хто бажає добра Україні та її народу, з Новим роком!
Зичу тільки одного, аби ми, нарешті, знайшли в собі сили (а серед нас - справжніх Лідерів) для об’єднання на боротьбу за себе і своїх близьких, за рідну батьківщину і Вітчизну, проти всього того, що 18 років творилося для нашого якомога повнішого роз’єднання і владарювання над нами! Бо залишилися спільними всього 4 речі: територія, назва, небо над головою та вороги.
Отже, нехай згинуть вороженьки, а Бог дасть розуму для спільних дій по відродженню України для свого народу.
З повагою і найкращими побажаннями, Влад Горний.
31.12.2009 р.


Астролог-аматор і теософ
 
Форум » Персональные страницы » Форум Влада Горного » Чи варто об'єднати 18 Передвиборних Програм в ОДНУ?! (Якщо відкинути все, що може зашкодити НАРОДУ, то варто!!!)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: